2023. augusztus 1., kedd

Kektura - P5D11 - 29,75 km - Makkoshotyka

Mara az eredeti terv az volt, hogy csak a Gerendas retig megyunk, ugyis lassitas van, 19 km, a padlasan lehet bivakolni. Ez baromi jonak is tunt, viszont ugy tunik, hogy szombattol (lehet, hogy mar pentektol) elromlik az ido. Nem esbe jol szakado esoben befejezni a Kekturat, igy lassitas helyett gyorsitunk. Ezert jottunk el ma Mogyoroskarol Makkoshotykara. Ez utobbi telepules nevet elegge nehezunkre esett megjegyezni, ut kozeben aztan volt ez Hotykasbutykatol kezdve Butykasmatykaig minden.

A Zempleni-hegyseg valami csoda. Szepek az erdok, nehol patak csorgedezik, allati jo panoramak, igenyes pihenok, egyszeruen jo itt jonni.

A fak nem dolnek igy, a kep szeles latoval keszult, hogy minden beleferjen.

De azert idonkent talalkozunk egy-egy furcsasaggal is, mint pl. ezzel itt:
Belepes csak engedellyel, kiveve a jelzett turistautakat. Es lenyegeben semmit nem szabad csinalni azon kivul, hogy az ember halad a kijelolt uton.

Ez pedig a piheno a Gerendas reten:
Kiprobaltam volna szivesen, hogy milyen itt aludni, de az attervezes miatt ez most elmadt. De ettunk itt egy finomat, Feri sef osszeboritott ket kajat, egy csilis babot es egy lecsot. Az egyik kocsmaban vettuk ezeket, keszetelek muanyag dobozban lefoliazva. De egy keves lett volna, igy aztan lett egy ilyen mix:
Teljesen jo kaja, volt hozza meg kenyerunk is. Es utana egy kave, amihez volt meg tejszin is. Luxus csoves kivitelben 🙂
10 km volt meg hatra innen, a kaja es a kave felporgetett, siman letoltuk a tavot. Meglepoen jol birjuk, nem is igazan ertem, hogy mitol. Napokkal ezelott fajt a bokam, a kisujjam, a derekam, most meg csak faradtsagot erzek a nap vegen. Pedig a duzzanat ott van a jobb bokamon, meg ha nem is olyan veszes. Szoval jol birjak a tatak, ez a lenyeg.

Kek meztelencsiga...

Mivel errefele kemping nincs, a satrazas tiltott, ismet kerestunk egy vendeghazat. Es ismet egy Erzsike neni vendeghazaban szalltunk meg. A sajat hazaban van kialakitva ket szoba vendegeknek, nekunk tokeletesen megfelel.
Es kaptunk vacsorat is, de szigoruan csak a pertu palinka utan. Pont mint a masik vendeghazban, nagyon jofejek ezek az Erzsi nenik 🙂 Szerintuk pedik a kekturasok a jofejek es mindenkinek igaza van.

Meg 56 km es 2000 m szint a celig.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése