2023. augusztus 4., péntek

Kektura - P5D14 - 14,96 km - Fuzer

A mai nap a karmentesrol szolt, de az legalabb sikerult. Mert a csucstamadas az elmaradt. Nagyjabol hajnal 4 ota szakadt az eso, mintha dezsabol ontottek volna, ugy esett. Meg jo, hogy az elorejelzes annyit mutatott, hogy lehet kis eso...

Nem nagyon latszik a kepen, de esik es minden csurom viz...

10 utan allt el, es 11 korul elindultunk. Az mar az indulasnal tisztan latszott, hogy a teljes hatralevo tav az nem fog beleferni. Raadasul Csabi is azt mondta, hogy nem ajanlja, hogy ennyire felazott talajon induljunk fel a Karolyi kilatohoz. Igy beceloztuk Fuzert, ami 15 km.

Az ut eleje aszfalt volt, azzal nem volt gond. Utan jott a Szuha volgy, ami nagyon szep, a hegy oldalaba vajt pincekkel.

Bozsvan ebexeltunk egyet, de sokat erre nem pazarolnek. A kaja egeszen jo volt, de a kiszolgalas... hat inkabb hagyjuk.

Az erdoben mar voltak viccesebb reszek, lassan haladtunk, sokat csuszkaltunk a sarban. A vizes fuben kicsit a cipo is beazott, de volt egy-egy kisebb merules is. Olyan helyen, ahol a nagy futol nem latszott, hogy hatalmas pocsolya van alatta. De volt olyan resz is ahol meteres fuben gazoltunk, hogy kikeruljunk valami felazott reszt.

Aztan a vege ismet aszfalt volt, egy bringa uton ertunk be Fuzerre.

Ja igen, fontos megemliteni, hogy hatizsak nelkul mentunk ma. Csabi felajanlotta, hogy eljon ertunk kocsival oda ameddig eljutunk. Es ez jo dontes volt, harapni lehetett a levegot, olyan para volt. Szo szerint fullaszto. Egyben kiprobaltuk milyen hatizsak nelkul menni a Keken, hat sokkal konnyebb. Ilyen:
Elmentunk egeszen a var aljaban levo parkoloig, ettunk ott par hot dog-ot.
Ezzel a mai karmentes terv sikerult, beutottuk a pecsetet olyan 5 korul es elindultunk vissza.

Csabiek Fuzerkomloson vettek fel, igy ma tobb mint 19 km-t gyalogoltunk. De a Keken csak 15-ot.

Nem tudom milyen ido lesz holnap, az elorejelzes szerint esni fog. Remelem ugy jon be nekik mint a mai, mert mara azt mondtak csak kis eso lesz, de jo nagy volt... Csalodott lennek ha ugy kellene hazamenni, hogy nincs meg az utolso ket pecset. 13 km van hatra 580 meter szinttel. Remelem holnap be tudjuk huzni.

Addig is eltoltunk meg egy estet Csabiekkal, mert minden rosszban van valami jo, es veluk bandazni allati jo. Egeszsegetekre 🙂

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése