2020. június 27., szombat

Kektura - P1D1 29,53 km

A terv szerint.

A mai szakasz ismeros volt, ket teszt turanak is resze volt, igy most csinaltuk meg harmadszor. Piliscsev mellett taboroztunk le, 9 ora 17 per alatt tettuk meg a kozel 30 km-t. Ez eddig rendben is van. Ami nem annyira van rendben, az a hatizsak sulya. Profi cuccok ide vagy oda, jo magyar ember modjara hoztuk a 'csak enni legyen mit' elvet. Kb 1,8 kg a nalam levo kaja sulya. Tul sok... Tok folosleges cipelni 4 napnyi kajat (2 napnyit en, 2 napnyit Feri). Ezt mindketten tultoltuk. Barhol lehet venni. Mindegy is, el fog fogyni, utana jobb lesz a helyzet.

De van ami meg rosszabbul sikerult, ez is a kajahoz kotheto. Megbeszeltuk, hogy en hozok egy teli gazpalackot, Feri max egy felig telit hoz. Helyette hozott o is egy telit, es a serpenyot otthon hagyta, hogy sulyt sporoljon. Aaaaaaaaaaa......... Mindegy, most mar ebbol fozunk :)

A sulyt nekem is csokkentenem kellett meg az este, sajnos a 4K sportkamera a gimballal egyutt otthon maradt. Meg meg par cucc, mini allvany, tulelo kes, ... Bo egy kg-al lett konnyebb a zsak. A kamera nagyon faj, a gimbalt epp erre a turara vettem, mert a teszt tura alatti mozgo felvetelek elvezhetetlenek voltak. De ez van, valamit fel kellett adni, igy is 15 es 16 kg kozott van a zsak ha fel van toltve 3 liter vizzel. Ez van, majd optimalizalunk tovabb, ezt most igy toljuk.

Huvosvolgybol indultunk 9 korul, rogton lett egy pecset a fuzetbe. Ma osszesen harmat szereztunk.

Aztan csak mentunk es mentunk erdon mezon keresztul.

Volt kis pihenes, pihenes kilatassal, es volt meglepetes is.

Itt egy kapun belul talaltuk magunkat, de a jobb oldalan at lehet maszni.


Aztan Piliscsev utan megerkeztunk a vadaszleshez, ahol mar ketszer satraztunk. Ez egy tok jo hely, font a vadaszlesen lehet kajalni, es nagyon szep onnan a naplemente.

Elottunk a cel :)

A satrak felallitasa utan a vacsora elkeszites volt a program, Feri volt a sef. Bolognais teszta volt a menu, zacskos alapanyagokbol. Valami baromi jol esik egy ilyen nap utan, olyat utott mint egy puccos etteremben valami puccos kaja.

Ez pedig a kilatas a vadaszlesbol, a vacsival :)

Ucsorogtunk meg itt egy darabig, most innen irok. Hihetetlen nyugi van, csicsregnek a madarak, neha atszalad egy oz a reten. Vagy epp egy vaddiszno. Ahogy Feri fogalmazott, "itt zen van es kib...ott nyugalom" :) Talan a sor segitett neki az erzeseit szavakba onteni :)

Jol birtuk a mai napot, baj is lenne ha az elso nap utan mast kellene irnom. Az egyik megallonal kellett egy 2-3 mm-es kezdodo vizholyagot lekezelnem. Ezt leszamitva minden ok. Persze a derekam, hatam, vallam szokja meg a sulyt, de alakul.

Alljon itt akkor egy kis felszereles bemutatas is, ma a hatizsak lesz porondon. A markaja Osprey, a tipusa Rook 65. Ahogy a szam mutatja, 65 literes. Es van benne egy 3 literes ivozsak, aminek a csutoraja ki van vezetve a jobb vallpantra. Baromi kenyelmes, hogy nem kell megallni az ivashoz, kis kortyokat lehet inni folyamatosan. A hatranya, hogy nem tudni, hogy mennyi viz van benne. Vsak ugy erzesre. Volt mar meglepetes abbol, hogy kifogyott. Ezert van nalam egy 2 literes muanyag palack is, ebben kb. fel liter vizet tartok ilyen esetre. Illetve letaborozas elott feltoltom teljesen, mert az estehez plusz a reggelhez tobb viz kell, es a zsakbol nehez kinyerni. Meg egy kisebb hatrany, hogy feltoltve kicsit maceras visszatenni a helyere, mert ahogy fogy belole a viz, a hatizsakban levo cuccok persze atrendezodnek. A hatizsakot nagyon szeretem, 1,6 kg-os, a hatamra van ontve, allithato mindenfele. Ket rekesze van, kivul van ket nagy zseb, es fel lehet ra fogatni polifoamot. Ja, es az egyik legfontosabb, halos a hata, azaz szellozik a zsak es a hatam kozott. Ennyit mara turafelszerelesbol, a Feri hatizsakja 840 grammos, de az egy masik bejegyzes resze lesz.

Elhuztam aludni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése