2020. június 30., kedd

Kektura - P1D4 - 37,44 km

Birjuk meg a gyurodest...

Atom kemeny nap volt, nem is fogom tudni leirni rendesen, hulla vagyok. Ma tobb mint 37 km-t mentunk, 700 m szinttel.

Tok jot aludtunk a fogadoban, megreggeliztunk, es ujult erovel nekivagtunk a napnak. Szikrazo napsutes fogadott, kellemes homerseklet, semmi durva parataralom, idealis. Annyi, hogy a derekam reggel nem volt a legjobb allapotban, elegge fajt, de szerencsere par gyakorlat utan jobb lett, es a napot is jol birta.

Az elso 15 km-t ugy nyomtuk le, hogy szinte eszre sem vettuk. Csak mentunk es mentunk, alig volt emelkedo, jol haladtunk.

Itt volt a mai elso pecsetelohely.

Alig tortent valami, turazokkal sem talalkoztunk, hetkoznap van, gondolom azert. Annyi volt, hogy az egyik pihenonel le kellett ragasztanom a bal labamon a kisujjamat. Ez igy beszorul a mellette levo ujjam es a cipo koze es osszenyomodik, nem eloszor fordul elo. Pedig szeles a cipom. Na mindegy, leragasztottam. Volt rajta egy kezdodo vizholyag is. Es ott van a masik, szinten a bal labamon, a talpamon a nagylabujjam es amellette levo ujjam kozott. Eleg csunya... Ez is le van ragasztva. Erdekes, hogy a jobb laban teljesen oke.

Begyujtottunk meg egy pecsetet (Koldusszallas), itt toltottunk vizet is es mentunk tovabb. A bal labam elegge fajt, mindket ragasztasnal. De mentunk tovabb.

Ma meglett a 100 km, ezt meg is orokitettunk egy kozepesen oszinte selfie-vel.

Toltuk tovabb.

Ezen a kepen el van rejtve egy vadaszles.

23 km kornyeken jartunk, amikor lett egy ujabb pecset, a Somlyovar. Idealis lett volna itt satrazni, de fogytan volt a vizunk, es igy nem jo nekimenni az estenek. Azt neztuk, hogy kb. 8 km Nagyegyhaza, legrosszabb esetben odaig kell elmenni, ott tuti lesz viz. Utana tabort verunk. De siman lehet, hogy mar hamarabb is lesz viz, es akkor odaig sem kell elmenni. Nem volt hamarabb. Nekem kozben el is fogyott a vizem. Es Nagyegyhazan sincs kut. Es bolt sem. De egy kedves anyuka adott nekunk ket 1,5 literes vizet. Hu, nagyon orultem neki, atertekelodnek a dolgok ilyen helyzetben.

Itt olyan 31 km-nel jartunk, mar mindkettonknek nagyon fajt a laba. Nem is nagyon beszelgettunk, csak mentunk. Kimentunk Nagyegyhazarol, hogy amint lehet, tabor. De erdobe vitt az ut, ott a vadak es a vadaszok miatt nem celszeru satrazni. Nem gond, majd kimegyunk az erdobol, es majd ott. Ebbol sem lett semmi, az erdo utan rogton ott van Szárliget. Es itt mar fel 9 volt. Romokban voltunk. Korbe mindenhol erdo, nem talaltunk egy jo helyet. De meg egy rosszat sem. Vegul 9 korul lett egy hely, egy nagyobb ut mellett, de van koztunk suru bokor. De azert zajos. Es van itt vasut is olyan 100 meterre, na az is zajos. De mar mindegy volt, csak legyen valami. Mire felallitottuk a satrakat, tok sotet volt. Ja, es persze kopogott a szemunk az ehsegtol mar vagy 2 oraja. Zuzos volt, nagyon. Nem volt oazinte a mosolyom. Foleg, hogy a talpamon levo vizholyag nagyon csunya. Es az a baj, hogy nem valami sterilek a korulmenyek, hogy kezeljem. Bekentem fertotlenitovel, meglatjuk reggelre milyen lesz. Nem lenne jo feladni miatta a turat, de sajnos ez is benne van.

Van meg valamennyi kajank, igy volt mit enni, chili con carne volt a menu bulgurral. Es fejlampaval :)

Nem mentunk meg ennyit egy nap alatt, es a vege kicsit paras volt. Mindegy, belefer, csak az a rohadt vizholyag ne lenne. Nem igazan ertem, jol szellozo bejaratott cipo, egy Merrell Moab2 Vent. Ennek a gore-tex-es valtozataban toltam tavaly, na az aztan vegkepp nem szellozik, es nem volt vizholyagos a labam. X-akta. Bersze biztos nem, de egyelore nem tudom mi a baj. Hintoporozom az elso naptol, ahol megallunk ott leveszem a cipot, nincs megszoritva, nem lotyog benne a labam. Ezzel majd valamit csinalnom kell, az augusztusi szakasznak nem mehetek ugyan igy neki. Felteve, hogy ez sikerul persze... De kemenyek vagyunk, birjuk meg a gyurodest :)


Alvas...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése