2022. augusztus 3., szerda

Kektura - P4D3 - 28,24 km

Nagyon kemenyek vagyunk! :) Galyatetore erkeztunk meg, a bo 28 km-hez tartozott ma 1223 m szint. Es egyben vagyunk.

Laszlo pontban 8-kor hozta a reggelit. Rantotta volt felturbozva mindenfele hazi finomsaggal. A fekete paradicsom valami allati finom volt! Persze az egesz finom volt, de az a paradicsom...

9 elott mar uton is voltunk. Belottuk Galyatetot celnak, de biztonsagi terv volt Matraszentistvan ha esetleg kipurcanunk. Szerencsere nem kellett eletbe leptetni a B-tervet.

Meg Samsonhazan belul totent, hogy egy hazbol kiszaladt ket agressziv kutya. Nem felek a kutyaktol, de ezek vicsorogva ugattak es jottek egyre kozelebb. Olyan fel meterre lehettek es nem volt koztunk kerites... Feri vedekezo pozban tartotta a turabotokat, az enyemek mar fel voltak emelve. Nem bantok allatokat (sem), de itt nagyon kozel alltam hozza, hogy lecsapok. Azt nem fogom hagyni, hogy egyikonket megharapja egy ilyen kutya. De szerencsere meghatraltak. Ez volt az elso eset, hogy megtamadott minket valami az uton.

Vegre egy rendes kek jelzes :)

Elsore a Matra is nagyon szep, ahogy eddig az osszes hegyseg amin keresztul mentunk.
Ami viszont elegge zavar, azok a bogarak. Nem csak itt, korabbi napokon is. Az erdoben folyamatosan koroznek az ember feje korul. Ha nem zavarod el, a bogoly legy rad szall es megcsip, a szunyogok zummognek a fuled mellett, kis fekete bogarak meg belerepulnek a szemedbe. Meg a szadba, fuledbe, orrodba. Idiotak. Legkozelebb hozok chemotox-ot :)

Szintbol viszont ma megkaptuk rendesen. Vagyis bevallaltuk. Az ut felenel csak a szint egyharmadanal tartottunk, amibol tisztan latszott, hogy mekkora szivas lesz a masodik fele.
Epp valahol itt masztuk felfele. Azt hiszem ndokolt a faradsag amit erzunk. Viszont holnap a Kekesteto innen csak egy ugras lesz :)

Ez pedig eleg szomoru, remelem nem ilyen vilag var rank, hogy nem lesz viz. Persze nem tudom, hogy mi az oka, csak mostanaban eleg sok a rossz hir. Amiktol igyekszem magam legalabb addig elzarni amig turazok...

Beertunk Matraszentistvanra, es ereztuk, hogy siman mehetunk tovabb. Lenyomtuk a maradek 5 km-t egy 300 meter szintet, es delutan 5-re Galyateton voltunk.

Ez itt az eddigi legstilusosabb pecsetelogely, a kilato tetejen.

Idoben erkeztunk, de azert rendesen elfradva. De ez jo faradsag, nem az a kimerules mint ami az elso nap vegen volt. Pedig ahhoz kepest is csak faradunk. Tovabbra sem ertem azt a napot...

Es akkor feltettuk az i-re a pontot egy vacsoraval. En vaddiszno ragulevest ettem, es egy gigantikus szarvasburgert. Es ittam egy kek sort :) Ami tenyleg kek! Vagy zold. Vagy kekeszold. Vagy mittudomenmilyen, kek-zold szinteveszto vagyok... :)
A veget mar csak becsuletbol ettem meg, akkora adag volt.
Feri szarvas ragulevest evett es szarvasporkoltet sztrapacskaval. A masodikat a felenel feladta. En meg megettem amit meghagyott. Csak meg akartam kostolni, de annyira finom volt, hogy benyomtam az egeszet. Most meg majd' szetszakadok... :)

Persze most is szallason vagyunk, a Galyateto Turistacentrumban vettunk ki egy szobat. Megerdemeljuk :) Ahogy a kajat is :)

Holnap toljuk tovabb, de mar nincs sok, ez most roviditett etap lesz csak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése