2021. december 26., vasárnap

Lakóautózás - az indulás

Halló halló, a blog ismét feléled pár napra :)

Egy új élmény kipróbálása következik, hárman kibéreltünk egy lakóautót és nekivágunk Olaszországnak. Igen, télen, nem kell mindent logikusan csinálni... Max legközelebb nyáron megyünk, mint a normálisak :)

Az ötlet Banditól származik, aki egészen vad dolgokban is gondolkozik, nevezetesen, hogy beköltözik egy lakóautóba (amivel aztán mindig ott lesz ahol épp meleg van; hazudnék ha azt mondanám, hogy nem mozgatott meg az ötlete). De még mielőtt teljesen megőrül, kipróbálná milyen csövezni egy guruló minigarzonban. Megkérdezte a másik őrültet, hogy van-e kedve csatlakozni. Volt kedvem. De akkor kérdezzük meg Ferit is. Ferinek is volt kedve. Így állt össze "A csapat".

Gyors bemutatása a személyzetnek, velük fog a kedves olvasó utazni 8 napon keresztül:


Bandi, alias a 'Megfáradt Világutazó' avagy a 'Barna pulóveres srác' (elnézést a belsős poénokért...). Rangja az út során: Kapitány. Régen sokat motoroztunk együtt, utaztunk is erre-arra. Hajlamos a szabályokat sajátosan értelmezni, úgy közepesen tartja be őket. Tuti millió km fölött jár, a vezetés nagy része most is rá fog hárulni (bár ezt még nem tudja).

Feri, a 'Czefréssy Presszó' valamint a 'Czefréssy Kultúrtér és Ashram' tulajdonosa és szellemi atyja. Rangja az út során: Vezető utaskísérő. Ferivel sokat túráztunk együtt (és remélhetőleg jövőre folytatni is tudjuk). Rendkívül nagy tapasztalattal rendelkezik a csöves gasztronómia terén, ezekben a napokban is meg fogja villantani a tudását.

Én, alias Tibald, Gyati, Tibi, Timothy Buktash, ki hogy ismer. Én csak úgy ott leszek velük mindig. Elvisznek magukkal, mert beszélek egy kicsit olaszul. Meglátjuk mennyire kopott meg a tudás. Rangom az út során: Első tiszt. Én is fogom vezetni időnként a kocsit, de azért többségében átengedném Bandinak. Jó? Most megtudta :) Egy biztos, az semmi jót nem jelent ha a Feri vezet. Ha ilyenről írok, küldjetek segítséget. Neki ugyanis nincs jogsija (még).

És hogy miért Olaszország? Mert délre van. Meleg ott sem lesz, de talán kicsit melegebb lesz mint itthon. Nálam egyébként van egy szabály: minden évben minimum egyszer el kell menni Olaszországba. Hosszú évek óta tartom, sajnos 2020-ban a covid miatt megszakadt a sorozat. De az idei most meglesz!

Olaszország elég szigorú belépési feltételeket szabott a covid miatt, oltással rendelkezőknek is kell negatív teszt.

A tesztállomáson (Lurdy parkoló)

Ez is pipa, reggel 8-ra megvoltunk a teszteléssel, mindenkié negatív (elég 24 órán belüli gyorsteszt a belépéshez). Viszont előtte nem lehetett enni, inni, így eléggé éhesen szálltunk be a kocsiba. És Feri nem okozott csalódást, három brutál sajtos, kolbászos, rántottás szendvicset villantott. Köszönjük, éhhalál elkerülve.

Az autót majd bemutatom részletesen, most csak gyorsan: Fiat alapokra épülő, “NIZZA” Chausson Welcome 627 GA. Már el is neveztem 'nagyridikül'-nek, 7 méter hosszú. Tetszetős! És ami nem elhanyagolható, a fűtése is nagyon jó :)

Elindultunk, este majd még jelentkezek, az első megálló Velence mellett lesz.

6 megjegyzés:

  1. Végre olvasnivaló. Már nagyon vártam :-) Jó utat!

    VálaszTörlés
  2. Jó fejek vagytok,csak irigyelni tudlak benneteket. További jó utat.

    VálaszTörlés
  3. Hajrá fiúk! Télen sajnos nincs meleg olaszban, és állítólag szakadni fog az elkövetkezö három napban. Sebaj! Jó borok és ételek = la dolce vita :) Mi most Moliternoban vagyunk, 880 méter magasan 360 szögben hegyek vesznek körül, 1000 méter felett hó van. Sosta camper comunale - ingyen áram, fütés, víz, minden :D Jó utat és ki tudja, lehet hogy együtt ünnepeljük valahol az új évet?!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Bori! Mi is azt néztük, hogy az első napok esősek lesznek, de egyelőre szerencsénk van az idővel. Nincs meleg, de nem esik, ez már jó! Ezúttal nem megyünk le délre, csak 8 napunk van, nem akarunk végig az autóban ülni. De valahol középen találkozhatunk :) Jó utat Nektek is!

      Törlés