2021. augusztus 13., péntek

Grúzia 0. nap

Helló kedves Olvasók,

Egy hétre izzítom a blogot, ma elrepülök Grúziába (egészen pontosan Georgiába, de nekem már csak Grúzia marad). Nem volt ez különösebben tervben, de a tervek már csak ilyenek, változnak. A Kéktúra keleti szakaszára készültünk egy éve, négy hét szabi le volt zsírozva, túracuccok tovább optimalizálva, minden frankón nézett ki. Erre pár héttel az indulás előtt alig tudtam kimászni az ágyból, úgy fájt a derekam. Nyilalt a lábamba is ahogy kell (ahogy nem kell). Doki, szteroid, MRI, csúnya porckorongsérv... Terhelésről azonnal le lettem tiltva, túra off, sőt 1 évig nem javasolt terhelni, már ha jót akarok magamnak hosszútávon. Helyette intenzív gyógytorna, meg fizioterápia és gyógymasszás. Ez hiányzott már csak. Na mindegy is, ez már adott, egy évet beáldozok a jövő érdekében. Építek egy rendes hátizmot, utána jöhet újra a hátizsákos túrázás. Lesz itt Kéktúra, csak csúszik kicsit a projekt.

És akkor jött a B-terv, Leslie hívogatott már egy ideje, hogy van-e kedvem elmenni Grúziába. Az elejétől kezdve volt, Grúziát nagyon szeretem, ráadásul ilyen ínséges, coviddal terhelt utazásmentes időszak után szinte bárhova mennék már. Csak kérdés volt, hogy a túra mellett lesz-e elég szabim. Ez meg ugye megoldódott...

Grúzia állat jó hely, motorral voltam már ott kétszer. De most más lesz, nem lesz rohanós, béreltünk autót, jóval többet fogok látni az országból. Alig várom :) Nem is kell sokat, 23:30-kor indul a repülő. Az első napon biztos ki leszek pontozva (kb. 2 órát tudok majd aludni a repülőn, már ha tudok), de azért próbálok majd írni valamit.

A covid helyzetről: Grúziával van kétoldali megállapodás, ha közvetlen járattal megy az ember és teljes védettsége van, akkor nincs karanténkötelezettség. Ez eddig pipa. Július 1-től enyhítettek a korlátozásokon, viszont az aktív esetszámot mutató görbe jelenleg rendesen felszálló ágban van. A korábbi hullámokban ~31e volt (hivatalosan) a max, ma ez ~50e, és fölfelé megy. Ez nem jó hír. Amikor vettük a repjegyet, akkor valahol 10-20e között volt. Leslievel abban maradtunk, hogyha az ország az indulás napjáig nem kerül az utazásra nem ajánlott országok listájára és korlátozás nélkül be tudunk lépni, akkor megyünk. Mindkét feltétel teljesült, így go döntés született. Kisebb korlátozások visszatérnek szombattól, de még vállalható. Meglátjuk mi vár ránk, igyekszem minden nap írni.

Aaaaaaaa.......... nagyon kell ez már, elvonási tüneteim vannak........ Holnap jelentkezek. Irány Grúzia!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése