2020. augusztus 21., péntek

Kektura - P2D15 - 24,24 km

Mission completed :)

Meglehetosen jol kezdodott a nap, vigyorogva keltem fel. Atom jo ejszaka volt. Elalvas elott neztem a csillagokat, hallgattam az erdo hangjat. Jo, az neha kicsit paras volt, mert nem mindig tudtam epp milyen allatot hallok, de felelemre nem volt semmi ok. Nem volt hideg, sem lecsapodo para, sem szunyogok. A legjobb ejszaka volt az osszes kozul. Az erzeshez persze az is hozzaadott, hogy nem csinaltam meg ilyet. De meg fogok :)

Igy aludtam, mondhatjuk, hogy igazi csoves modjara. Sapka volt a fejemen, mert ugye nem tul sok haj ved, es a fejen keresztul sok ho tavozik. A komforthoz nagyban hozzajarul, foleg ha valaki fazos mint en.

Es ez volt a kilatas amikor felebredtem:
Itt voltak este a csillagok.

Reggeliztunk, atadtuk a csovestarsainknak a tomordi szallas elerhetoseget, pacsi, es indulas.

9 km volt Irott-koig, es kb. 580 meter szint. Szep ut vezet fol, helyenkent jo meredek, ezeken a szakaszokon omlott a fejemrol a viz.

Volt egy kozbenso kilato is, mar innen is pazar volt a panorama.
Mentunk tovabb folfele, kb. 2,5 ora kellett Hetforrastol. Sok kirandulo volt az uton, hosszu hetvege van es egyebkent is nepszeru a hely. Azert a kepeket ugy csinaltam, hogy lehetoleg ne ronditsanak bele.

Es a megerkezes:
Volt nagy orom :) Megcsinaltuk! Aztajoeletbe, el sem hiszem. Ujabb 300+ km. Berekult a nyugati szakasz utolso (vagy ha ugy nezzuk az elso, mert forditva mentunk) pecsetje is.
Es jott az elmaradhatatlan kave is:
Ucsorogtunk itt egy darabig, orultunk magunknak, baromi jo erzes, hogy sikerult.

Felmentunk a kilatoba, ami ugy epult, hogy az egyik fele Magyarorszagon van, a masik Ausztriaban. A bejarattal szemben van ez a ko:
Ez pedig a kilatas:
Koszegre kellett innen visszajutni, mert ott van a lefoglalt szallas. Hogy ne ugyan ott menjunk, Velem fele vettuk az iranyt a piros jelzesen.


De addig baromkodtunk azon, hogy milyen fasza gyerekek vagyunk, hogy elveszitettuk a jelet. Nem mentunk vissza megkeresni, alternativ utvonalon ertunk be Velemre, kis aszfaltos szakasz utan a kek plusz jelzest kovetve. Nem bantuk.
Itt aztan vart minket egy kis kaja.
Valaki megint ide tett egy sort, komolyan nem ertem...

Es innen visszasetaltunk Koszegre. Valami boros napok vannnak itt, nem neztunk utana, hogy mi ez, de tobb pinceszetnel is buli volt. Veszelyes lett volna beterni, pedig nagyon lett volna hozza kedvem.

Megerkeztunk a szallashoz, nagyon rendben van a hely.
Vacsoraztunk, az is oke volt, melto befejezese ez az utnak. Es az is jo, hogy kozel van a vasutallomas, ahova megfurodve, tiszta ruhaban megyunk holnap. Megis az van bennem, hogy milyen jo lett volna meg egyet csovezni Herforrasnal :)

Allat jo volt ez a ket het! Egyertelmuen nagyobbat utott az elozonel. Jot tett a lassitas (21 km/nap-os atlagunk lett, 318,5 km-t mentunk 15 nap alatt), es nagyon sokat dobott a megelesen az, hogy semmi bajom nem volt. Egyetlen vizholyag sem, es semmi fajdalom. Csak a faradtsag, ami meg tok jo erztes. Johet a keleti szakasz egyben? Emelni kell a tetet :)

Tomeny ket het volt, most hirtelen nem is emlekszem mennyi minnden tortent. Haza kell menni es feldolgozni. Es olyan, mint ha tegnap indultunk volna...

A beszamolonak itt most vege, holnap vonatra szallunk es hazamegyunk.

Koszonom mindenkinek aki olvasta, folytatasa kovetkezik valamikor.

Sziasztok :)

5 megjegyzés:

  1. Épp úton kellene lenni (július 3 - augusztus 1 volt megcélozva), de sajnos egy csúnya porckorongsérv közbeszólt :( Így csak jövőre lesz folytatás, addig intenzív gyógytorna... Cserébe V alakú hátam lesz :D

    VálaszTörlés