2022. július 5., kedd

Kektura - P3D4 - 8,52 km

Pihenonap. Nem annak indult, de az lett belole.

A tegnapi nap margojara:
Este ugye rohangaltak a gyerekek a Torokmezo turistahaznal, megvartuk amig bementek hazaba, utana allitottuk csak fel a satrakat. Orultunk, hogy egyaltalan ezt megengedtek. Mondjuk egy tusolasi lehetosegnek baromira orultem volna. Persze megvagyunk nelkule, csoves modban toljuk, csak ugy jol esett volna. Szoval mar szinte tok sotetben felallitottuk a satrakat, mar felalomban voltam, amikor ujra kiengedtek a gyerekeket mindenfele lampakkal. "Nezd, satraznak", es vilagitanak a satorra. Aztan ujra, meg ujra, meg ujra. Villog a sator. Koszi. Egyaltalan nem zavar... Beszelgettunk meg kicsit, aztan szerencsere ok is elhuztak aludni.

Az ejszaka nyugis volt, egeszen jol aludtam, bar az elozo helyen azert jobb volt. Es akkor reggel megint kiengedtek ezeket a kis ordogoket. Jo persze, milyen legyen egy gyerektabor. Orditanak mint az allatok, a fiuk (10-12 ev koruliek) ugy karomkodnak ahogy meg en sem, rohangalnak a sator korul, az egyik persze, hogy esik at a sator zsinorjan. Erdo, csend, nyugalom, zen. Ebbol itt csak az erdo volt... Vegre megint betereltek oket, megreggeliztunk, osszapakoltunk.

Ez alatt a nagy fa alatt volt a szallasunk:

Ejszaka esett valamennyi eso, de nem volt veszes. Es reggel is felhos volt az eg. Mivel kezdunk kicsit faradni, ugy gondoltuk kicsit lassitunk, mara eleg lesz 15 km. A Nagy-Hideg-hegy epp 15 km-re van, van hozza kb.900 meter szint. Boven eleg lesz, van ott egy turistahaz, ott megszallunk. Gondoltuk meg reggel. Aztan ez teljesen maskepp alakult...

Elindultunk, Kospallagig szep ut vezetett. Erdo, mezo, remek fenyek a felhok miatt.

Aztan Kospallagon rank szakadt az eg. De ugy rendesen. Beultunk egy biszmegalloba, itt csatlakozott hozzank masik ket borig azott turazo. Neztuk a radarkepet, de nem volt tul biztato. Lesz fel ora szunet az esoben, de utana ujra esni fog...

A Nagy-Hideg-hegy elott van a Kisinoci turistahaz, ez csak 3 km. Felhivtuk, hogy van-e szallasuk, valahogy odaig csak eljutunk. A telefonszam ugyan az volt mint a tegnapi. Ajajjjj.... Most Feri hivta. Ugyanaz a korlatozottan kedves no vette fel a telefont mint tegnap, aki elmondta ugyan azt mint tegnap, hogy turistakat majd csak szeptembertol fogadnak.
Max annyi lehetett volna, hogy megint satrazhatunk. Esoben. Furdes nelkul. Es ehhez esoben kellett volna eljutni oda is el. Nem volt vonzo. Amikor ilyen szallasadoval talalkozik az ember, az egy igazan rossz elmeny. Bennem fel is szokott merulni a kerdes, hogy miert csinalja...

Na de hogy a nap egyensulya a helyere billenjen, volt ma olyan elmeny is amit szeretek. Talaltunk egy masik szallast, a Borzsonyi Szabadido Kozpontot. Csak 1,3 km-re volt, a fel oras esomentes idoben odasetaltunk.
Ez egy buszmegallo ut kozben, eleg stilusos

Odaertunk, a hely latszolag zarva, nincs mozgas. Felhivtam a kiirt szamot, mondtam, hogy itt allunk az ajtoban, szallast keresunk, de ugy tunik zarva van. Mire a valasz: "Onnan nezve ugy nezhet ki, de ezen tudunk valtoztatni". Miklos a szallasadonk, a kozpontban vannak fahazak, satrak, jurtak es lakokocsik is. Kaptunk egy lakokocsit, de igazabol azt hasznalunk amit akarunk. Vegtelenul kedves es segitokesz. Pont amilyen egy jo vendeglato. Egy igazan jo elmeny a napban.

Letusoltunk, en aludtam egy jo 1,5 orat, ezalatt az eso is elallt. Megerett az ido arra, hogy ellatogassunk a helyi vendeglatoipari egysegbe amit Miklos ajanlott. Igazi idoutazas a helyi kocsma, az Itat-lak. Van hamburger, hot dog es sultkrumpli. En ebben a sorrendben kertem, plusz egy sort.

Zsenialis hely, mindenki ismer mindenkit, itt mi logtunk ki a sorbol. De velunk is epp olyan kedvesek voltak mint a torzsvendegekkel. Egy orat toltottunk el itt nagyjabol, de siman tudtam volna meg maradni. Igazi szociologiai tanulmany volt a hely. Allitolag akkor a legjobb, amikor buli van, es szol a lakodalmas zene. Eskuszom egyszer visszajovok es megnezem mi folyik itt akkor :)

Visszasetaltunk a lakokocsinkhoz, a nap is kisutott kicsit.

Beszelgettunk meg kicsit, most meg elhuzunk aludni.

Nem volt egy tulzottan megterhelo nap, megis tele elmenyekkel. Es baromi jol esett pihenni egyet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése