2022. július 9., szombat

Kektura - P3D8 - 30,26 km

Terv teljesitve.

Nem tudom hogy csinaltuk, hogy honnan szereztunk energiat, de egeszen konnyen teljesitettuk a mai tervet. Pesig tobb mint 30 km-t toltunk le (ebbol kb. 27-et a nyomvonalon), raadasul volt hozza 830 meter szint. Es egyben vagyunk.

Az ejszaka nyugis volt a toparton, a szel is elcsendesedett valamikor. Nem volt melegem, de azert nem is faztam. Teljesen rendben volt. Ez a latvany fogadott reggel:
Gyors reggeli es viz toltes utan indultunk is. De csak 1,5 km-ig jutottunk, annyira stilusos volt a Levendula bar, hogy meg kellett allnunk egy levendulas limonadera es egy kavera.
Innen csak ugy faltuk a kilometereket Romhanyig, a Cserhat is lenyugozo.
Zsenialis helyeken visz az ut tovabbra is, de ma azert mar futottunk bele masba is. Volt par km fout, az elso Huvosvolgy ota, Romhanytol Ketbodonyig.
Es volt olyan szakasz ami olyan volt mint egy dzsungel. Nem problema, es jellemzoen szepen karbantartott a tura utvonala, de azert van ilyen is:
Olyan 20 km-nel jarhattunk amikor megalltunk ebedelni. Kellett nagyon, reggeli ota csak ropit meg csokikat ettunk.
A helyen valamilyen rendezveny volt, de szivesen kiszolgaltak minket a teraszon. Egy helyi urral beszelgettunk is, kerdezte honnan jovunk, meddig megyunk. Mondtuk neki, hogy kekturazunk, megyunk a nyomvonalon, gyujtjuk a pecseteket, ma Szandavaralja a cel. Mire o: nem arra kell menni, arra kerulo, tok folosleges Szandavaraljara menni, nem emlekszem mar hol, de mondta, hogy forduljunk jobbra (vagy epp balra, tok mindegy...) es mar Szandan is vagyunk. Montam, hogy ez igy oke, de Szanda nincs a nyomvonalon, Szandavaralja meg igen. De csak mondta, hogy merre kell menni. Azt hiszem nem sikerult atadnom a Kektura lenyeget. Nagy tisztelettel megkoszontem az iranymutatast es elkoszontunk. Annyit mondott meg, hogy vigyazzunk a medvekkel, mert azok vannak. (Allitolag Szanda kornyeken volt a legutobbi eszleles, ezt az elozo faluban is mondtak.)

10 km volt meg Szandavaraljaig, es ez is gyorsan leporgott. En nem tudom mi volt ma velunk. Erre most hagyjuk abba amikor igy megy :)
Ezek mar a befuto elotti utolso km-ek.
Raadasul itt is talaltunk egy stilusos kis helyet amit nem tudtunk kihagyni. Pedig se ehesek se szomjasok nem voltunk, megis hiba lett volna kihagyni.
Es elertuk jelenlegi szakaszunk utolso pecsetelohelyet Szandavaraljan.
Az en meresem szerint 183 km-t gyalogoltunk le, ebbol a Kektura alkalmazas szerint 167 km-t mentunk a nyomvonalon, es tobb mint 6000 meter szintet masztunk meg. Azert ezt erezzuk. Ma keltem fel eloszor ugy, hogy fajt kicsit a derekam, es a nap masodik feleben sugarzott is a fajdalom a bal labamba. Nem veszes, tudom ra a gyakorlatokat, de ennek azert annyira nem orulok. Persze ennyi motorozas meg turazas utan olyan nagyon azert nem is csodalkozok.

Szandavaraljarol meg atsetaltunk Szandara (bar ugye lett volna rovidebb ut... :D ), mert csak itt talaltunk szallast. Egeszen pontosan itt talalt Feri szallast, aki eleg jol kigyurta magat szallaskeresbol a tura vegere. Vagy lehet nem szeret mar csoveskedni... :) De ezt majd cafolja ha elolvasta a bejegyzest. Minden nap elolvassa, es megjegyzi, hogy rendben van, pontosan igy tortent, o ott volt :)

Szoval a szallasunk atom full retro, nagyon allat, a Szandavari Diaktabor. Kedves neni fogadott minket, Marika, megkaptuk a tanari szobat, es hasznalhatjuk a tanari mosdot es furdot. Hatalmas, mindig is kivancsi voltam milyen egy tanari szoba, es ez pont ugy is nez ki mint amikor en altalanos iskolas voltam. Hat ilyen:
Ez a folyoso:
Ez az etkezo:
A tanari mosdo:
Az epulet kivulrol:
Koszonom az elmenyt, nekem ez nagyon tetszik! Van hozza kedvesseg es vendegszeretet. Mit kivanhatna tobbet a csoves kekturazo? Hat egy retro kocsmat. Na az is van, epp szemben:
Eltoltottunk itt par orat, beszelgettunk a turarol, megelesekrol, tapasztalatokrol. Kozben hallgattuk a helyieket. Volt itt minden, aktualis ugyek, lelki froccs, epp indulo bacsi aki elkoszonesnel bemutatkozott es kezet is fogtunk. Az itt eltoltott ido is felert egy szociologiai tanulmannyal.

Szandavaralja puccparade, allitolag nagyon sok a holland tulajdonban levo haz, tenyleg gyonyoru szepek. Szandan pedig megallt az ido. De jo ilyet latni. Vagy en oregedtem meg... A kopasz bacsi, az, azota is minden nap az eszembe jut... :D

Egy szo mint szaz, amit kituztunk celnak erre a 8 napra, azt teljesitettuk. De az is jo dontesnek nez ki, hogy a harom hetesre tervezett etapot feldaraboljuk. Ha igy tolnank vegig, akkor meg lehetne csinalni, de ezt a tempot nem birnank harom hetig. Egy het oke, de utana pihenni kell.

Holnap hazamegyunk, Andras baratom eljon ertunk reggel. Es augusztusban ujra jelentkezek. Addig is pa, puszi, cso.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése