2020. július 3., péntek

Kektura - P1D7 - 30,45 km

Haladunk.

Ma ismet jo keson sikerult megallni, baromi faradt vagyok. Valoszinuleg nem ez lesz a legutosebb post... De nezzuk mi toetent ma.

Uj erore kaptunk, jol esett a kis piheno. Na azert nem olyan allapotba kerultem mint indulaskor, de jobb lett a helyzet. A labam is sokat javult, a vizholyagnak mar csak a helye faj.

Az idojaras ma idealis volt. Huszonpar fok, felhos eg, szel es nem paras. Igazan megerdemeltunk az elso 2,5 nap tulelese utan. Tuti az vett ki eddig a legtobbet.

14 km-t pikk pakk letoltunk, el is bucsutunk a Vertestol. Baromi szep, megunhatatlan, fel is teszek meg par olyan kepet amibol van mar vagy 23 :)


Csokakonel alltunk meg kajalni.

De most nem csokkent az amugy mar idealis sulyu kaja csomag. Mutatom miert:

Es volt desszert is:
A Csokako es Bodajk kozti szakasz viszont a legkevesbe sem elvezetes. Ezt is mutatom:
Kb. 7 km aszfalton. Kicsit sem baratsagos. Meg jo, hogy azt irtam, hogy az aszfaltos szakaszok nem hosszuak. Hat ez az volt. Nem tett sok jot a labunkkal. Bodajkon meg is kellett allni pihenni kicsit, es epp ott volt a pecsetelohely egy kocsmanal, a kocsmaban meg epp adnak sort.

Na de itt kezdodik a Bakony, es ez karpotolt az aszfaltos szenvedesert.

Ez itt a Gaja-volgyi Tajcentrum bejarata.

Baromi szep hely.

Pazar kilatas a Karolyi kilatobol:
Es ilyen helyen vezet az ut:
Meg ilyen helyen:
Aztan megerkeztunk erre a retre:
Es epp idoszeru lett volna letaborozni, 26 km korul jartunk. A hely idealis volt. Jott egy erdesz kocsival, megkerdeztem satrazhatunk-e itt, csak egy ejszaka, reggel lepunk. Nem, nem satrazhatunk, a terulet csak este 9-ig latogathato. Na, akkor irany tovabb. Kezdett sotetedni, amikor is egy horgasztohoz ertunk. Itt masok is satraznak, igaz ok horhasznak is. De jo lesz ez nekunk is. Viszont a helyek ki vannak merve, nem tudtuk hol taborozhatnank le, melyik kie, mienk ugye biztos nem. Megkezdeztem horgaszokat, akik nagyon jo arcok. Megmutattak meddig az oveke a terulet, es mondtak, hogy itt nyugodtan satrazzunk. Meg hogy hideg lesz este. Ezt erzem is. Meg hogy sok lesz a szunyog. Ezt nem erzem, mert meg most is nagy a szel, es elfujja oket. Na meg azt is mondtak, hogy itt ejszaka elet van, annak orulnek, ha az ejszaka nem nyugodt. De ez tok mindegy, a forgalmas utas meg vasut melletti helynel csak csendesebb lehet.
Szoval vegul minden rendben, jo helyunk lett, huzok is aludni, mert szet vagyok esve.


1 megjegyzés:

  1. Emlékszem a Csókakő-Bodajk szakaszra. Végig szitkozódtunk. A kutya is.

    VálaszTörlés