2023. május 8., hétfő

Tunézia - Algéria: Setif

Még a tegnaphoz tartozik, hogy 11 után valamikor szóltak a recepcióról, hogy nem jó helyen állnak a motorok. Elsőre nem is értettem, nincs parkolója a hotelnek, a közelben hagytuk a gépeket egy téren. Mégis mi nem jó azon? És nem is az volt a gond, hogy rossz helyen álltak, hanem piszkálták őket. Így a recepciós intézett a közelben "garázs"-t, ahova beálltunk. Bikeman motorja olyan nagy, hogy nem fért be az ajtón, így az kint állt, de legalább nem közvetlenül az utcán.

"Garázs"

Innen indultunk Djemila-ba, ahol a hegyek között elterülő, negyedik századból fennmaradt római kori romokat néztünk meg. Ez is a világörökség része, ahogy a Timgad-ban lévő is. Semmi rohanás, előtte ittunk egy kávét és szépen lassan végigsétáltunk a területen. Ez sem kicsi.



 A közönség sorai között Bikeman

Majd elcsúszkáltunk az aszfalton Setif-be. Algír felé tartunk, szerdán majd onnan indul a kompunk Marseille-be, na de addig van még két nap. Eddig nagyjából ez volt az útvonalunk:

Algéria hatalmas ország (majdnem 2,5 millió km2), épp csak belekarcolunk az északi részébe. Pedig állítólag a sivatagi rész is nagyon érdekes. Ez most egészen biztos kimarad, talán majd egyszer.

Setif-ben nincs különösebb programunk, sétáltunk kicsit a városban, kajáltunk. És milyen lencselevest ettem, aaaaaaaahh túlzás nélkül életem lencselevese volt.



Setif nagy város, villamos is jár, egy vonal egészen biztosan van 😊


Nem volt egy fárasztó nap, igazából a határlépős napon kívül a többi nap nem volt kimerítő és ez nagyon jól is van így.

A motorok ma is kint állnak az utcán, de a mellette levő sarkon egy rendőrőrs van, így szerintem ma nem fogják piszkálni őket. Viszont most épp esik az eső, nagyon remélem, hogy holnap száraz idő lesz, mert ha a csúszós aszfaltra víz is kerül, hát az olyan lenne mint ha jégen kellene motorozni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése