2018. február 7., szerda

India újratöltve - Esküvő: második nap - wedding reception

Szokásosan indult a reggel, nem kellett korán kelni, kaptunk reggelit. Érdekes, hogy annyira változatosak az ételek (amit a képek nem feltétlenül adnak vissza, de az íz és az érzés igen), hogy egyáltalán nem hiányzik a hús. Persze lehet más lenne a helyzet ha sokat mozognánk.

Reggeli
Utca látkép

A mai napon is rituálék voltak a szálláson, a szülőket köszöntötték, készültek családi képek is.


Megjöttek újra a henna festők. A férfiakon is van henna, de csak azokon akik nem házasok. És persze Vasenten, neki még a lábán is. Egyszer vagyok indiai esküvőn, én is bevállaltam. Ez bőven a kezemen lesz még mikor hazaérek, így előre szólok, nem, nem lettem furcsa... :-)




Délután elkezdődött a készülődés a wedding reception-re. Ez az egyik fő esemény a négy napból, itt találkozik hivatalosan a két család, közösen ünnepelnek. Ez megelőzi a hivatalos házasságkötést, az majd holnap lesz.


Mindenki szépen felöltözött, mi is felvettük az érkezéskor vásárolt ruhákat. Majd autóval elmentünk a helyszínre. Itt aztán minden pompában úszott, hosszú sorban álltak az ételmelegítők, welcome drink-kel fogadtak, ami valamilyen üdítő volt. Ezek mind eléggé cukrosak. Édességgel kezdődnek ugye az étkezések is, szeretik itt az édes ízeket.





A vendégek egyre csak jöttek. Mindenki gyönyörű ruhában, a nők sari-ban, a férfiak öltönyben vagy tradicionális indiai öltözetben (kurta-ban). Én is ez utóbbiban voltam. A gyerekeken is csillogó ruhák voltak. Olyan színes volt minden, hogy csak néztünk. A színeket tekintve nálunk egy esküvő kb. szürke.




Elegáns öltönyben jelent meg Vasent, és kezdődött az első rituálé. Először köszöntötték a férfiak, egyik oldalon Vasent családja ült, a másikon Babitáé. Közben éneklés. Majd ugyan ebben a felállásban következtek a nők.




Ezt követően jött meg Babita. Gyönyörű ruhában, hatalmas mosollyal az arcán. Nagyon jól néznek ki együtt! Babitának ráadásul ma van a születésnapja, így egy nagy torta is érkezett, és ment a Happy Birthday.

Utána kezdődtek a zenés előadások. Ezekkel mindkét család részéről készültek, és az ifjú párnak ajánlották. Voltak egyszemélyesek, táncoltak együtt lányok, párok, gyerekek, és sokan fiatalok is.









Aztán táncolt Vasent egyedül, majd táncoltak Babitával is, és felhúzták egymás ujjaira a gyűrűket.







Utána tovább folytatódtak az előadások, ami a végére egy hatalmas bulivá kerekedett. Ebben mi is részt vettünk. A hangulat frenetikus volt, a fiatalok úgy nyomták mint ha egy partin lettek volna. Végül is azon voltak :-) Szóltak az indiai slágerek, engem a srácok berántottak középre és ott kellett táncolnom, ők meg tapsoltak és ugráltak körülöttem. Teljes volt az extázis! Babita családjából a fiatalok nagyon kemény parti arcok, ez már az első estén is kiderült, amikor átmentünk hozzájuk.






Este 10-ig tartott a rendezvény, ezt pontosan tartották. Utána még volt fotózkodás, aki éhes maradt az még ehetett valamit, de közben is folyamatos lehetett enni-inni. Ahogy húsos étel nincs, úgy alkohol sincs, anélkül is van hatalmas parti.

A végén odaadtuk oda az ajándékokat is amiket hoztunk, és átadtam mindenki üdvözletét is.


Totál le voltunk nyűgözve mindketten az estétől. Az ifjú pár nagyon jól néz ki, az előadásokat tátott szájjal néztük, a buli frenetikus volt, és természetesen a vacsora is ütött. Sokat kérdeztek minket, kik vagyunk, honnan jöttünk, mindenki barátságos volt, és örültek, hogy ott vagyunk. Hallottam sokat indiai esküvőkről, de az érzést nem tudom visszaadni képekkel vagy írással. Van pár videó is, azokat is majd szívesen megmutatom annak akit érdekel. De aki csak teheti, az egyszer vegyen részt egy ilyenen, egy életre szóló élményben lesz része.

Ráadásul mi nem csak a fő rendezvényeken vehetünk részt. Mi napokig együtt lakunk Vasent családjával, így minden készülődést és családi rituálét láthatunk, velük megyünk a helyszínekre, együtt eszünk-iszunk, késő estig beszélgetünk. A családjuk részévé váltunk pár napra. Igazi megtiszteltetés ez a számunkra!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése