2013. június 6., csütörtök

Fekete tenger megkerules, 11. nap (jun. 4, kedd), 3855 km, Tbilisi, piheno nap

Elso utunk a regi belvarosba vezetett. Ez Tbilisitol par km-re van, regen ez volt a belvaros, most vallasi kozpont. Gruzia allitolag a masodik kereszteny allam, az elso Ormenyorszag volt. A templom nagyon szep, fotozni bent sajnos nem lehet. Regi epuletek vannak itt, nagyon szep allapotban.




Innen vissza mentunk a varosba. A forgalom orult. Feltunoen sok a jobb kormanyos auto, de gruz rendszammal. A rendszam egyebkent 3 betu 3 szam mint Magyarorszagon, amikor eloszor meglattam a Military road-on, nagyot neztem, hogy mit keres itt egy magyar Kamaz :-)
Az uton mindenki dudal, szerintem itt annak van elsobbsege, aki hosszabban nyomja a dudat. A gyalogosnak pedig semennyire sincs elsobbsege, lattam olyat, hogy egy 4 savos uton eljutott a gyalogos a zebra feleig, es ott allt, elotte mogotte mentek az autok, senki nem allt meg. Rossz volt nezni.
Mentunk egy taxival, annak a duda gombjainal be volt szakadva a kormany. Az is erdekes, hogy a megkulonbozteto jelzessel ellatott autok ugy kozlekednek, hogy mindig villog a fenyhid. Nem szirenaznak, meg allnak ugyan ugy a forgalomban, de folyamatosan villognak.

A motorokkal is vannak megoldando helyzetek, es most nem az Andraseval. Zoli Hondajan elfogyott a hatso fekbetet. Probaltak venni, nincs. Semmi megoldas nem sikerult, igy leszereltek a hatso fektarcsat. Nem valami szep megoldas, de nem lehet megtenni a motorral azt, hogy nem hasznalja a hatso feket, mivel elso fekre is mukodik a hatso. Es mar a fekbetet fem resze is elfogyott... Isztambulra marad a megoldas.

Delutan kis pihenes, utana vettunk kenyeret, ami itt ilyen raja alaku. Nagyon vicces. Egy regi, kicsi, kicsit mar kopottas helyen sutik es aruljak, otthon nem latni ilyet. Milyen jo, hogy itt van. Es ujsagban adjak a kenyeret.

"Rája" kenyér
 Zoliek voltak a piacon is, azt mondta, hogy hatalmas elmeny volt, oda en sajnos nem jutottam el. Sebaj, majd Isztambulban bepotolom.

A varos folott van egy kivilagitott torony, oda felmentunk taxival. Sajnos a toronyba nem lehet felmenni, de igy is szep kilatas van a varosra. Utana meg setaltunk a varosban, jo kis piheno nap volt ez.





Ma csak 51 km-t mentunk, de innentol huzosabb napok jonnek. Feluton vagyuk, a legtavolabbi ponton, innentol mar hazafele megyunk.

A mai pihenonap 7 pontos.

Holnap irany vissza a tengerhez, a holnapi cel Batumi.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése