2020. augusztus 19., szerda

Kektura - P2D13 - 32,43 km

30+

Ma mentunk tobb mint 30 km-t. De az eredeti terv nem ez volt. Jol elfatadtam.

Ejszaka nem volt eso, azt megusztuk, viszont eleg hideg volt. A leghidegebb az eddigiek kozul, azt hiszem sikerult is kicsit megfaznom. De nem veszes. Az van, hogy amint lemegy a nap, elkezd minden vizesedni. Nagyon gyorsan. A sator bejaratan szoktam hagyni egy kis rest ejszakara, hogy jobban szellozzon, de ha hideg van, akkor behuzom teljesen. Most hideg volt, behuztam. De bent is mar minden nedves volt, mert olyan nagy volt a paratartalom. Meg ugye a kilelegzett levego sem javit a helyzeten. A satorrol reggelre kivulrol es belulrol is folyik le a viz. Hideg, para, es ha teljesen begubozok a halozsakba, akkor izzadok, mert az full muanyag. De kozben meg hideg van es para. Szoval ilyen korulmenyek kozott sikerult kicsit megfazni. Nagyon vartam, hogy kisusson a nap. Mindent szaritani kellett, amihez elobb meg kell szaradnia a funek, utana lehet rateriteni a satrat, aminek szinten meg kell szaradnia. Ez sok ido, igy sikerult 11-kor elindulni. A Feri satra egyebkent jobb konstrukcio ebbol a szempontbol, mas anyag, gyorsabban szarad. De kb. fel kg-val nehezebb.

Az eredeti terv az volt, hogy megyunk olyan 25 km-t kb., majd satrazunk. Holnap ujabb 22-23-al pedig elerjuk Koszeget. Aztan az erdoben tamadt az az otletem, hogy mi lenne, ha ma eljonnenk Tomordig. Az ugyan 32 km, de megerkezhetunk kesobb is, ha van szallas. Es lett, Feri talalt, gyorsba le is foglalta, most itt vagyunk.

Az idojosoknak bejott, ma nem volt eso, nagyon idealis nap volt. Huszonpar fok, kis szel, semmi durva para. Vegre idealis tura ido :) Az elso :D

Mentunk szep erdoben, reteken, csak ugy fogytak a km-ek.

Ezt a kepet egy vadaszlesrol lottem, igy:
Es megerkeztunk Tomordre egy vendeghazba. Igazi luxus :) De tenyleg.
Itt pedig a vacsorat kesziti Feri sef, ami kolbaszos szalonnas tarhonya. Dijnyertes volt.
Kicsit megviselt ez a mai tav, de a faradtsagon kivul nincs baj. A labamat azert erzem, mindket sarkamnal. De erdekes, hogy semmi olyan problema nincs ami az elso utnal volt. Tobb mint 270 km alatt egyetlen vizholyagom sem lett. Ez tok jo!

A terv most az, hogy foglalunk szallast Koszegen, ket ejszakara. Holnap odamegyunk, csak 15 km kb., utana napon pedig fel Irott-koig es vissza a szallasra. Tok jo terv. Csak Koszegen ugy tunik nincs szallas. Egy napra sem. Igy konnyen lehet meg ebbol csovezes. Hamarosan kiderul. Nagyon kozel vagyunk a vegehez.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése