2015. augusztus 29., szombat

Baltikum + Moszkva, 14. nap (aug. 27, csutortok), 3557 km, Moszkva pihenonap 2

Ma ismet a Voros terre vezetett az elso utunk. Bementunk a Lenin mauzoleumba. Fel ora sorban allas, femdetektoros kapu es mar bent is voltunk. Eleg szurrealis elmeny volt. Sotet helyseg, sapadt arcu kiskatonakkal. Aki beszelget mikozben belep az epuletbe, arra raszolnak. Lenin kozepen fekszik egy emelvenyen, uvegkalitkaban. U-alakban kell korbesetalni, nem lehet megallni, sem fenykepezni. Persze volt aki megprobalta, nem kozulunk, azonnal lekapcsoltak es kivezettek. Olyan is volt aki megallt elotte es tisztelegni kezdet, ot is kivezettek.

Ezt kovetoen a Kreml-be szerettunk volna bemenni. Nem sikerult, csutortokon zarva van. A muzeumok altalaban hetfon vannak zarva, a Kreml csutortokon. Eleg csalodott voltam. Pontosabban nem eleg gondos, ennek nem neztem utana. Most johetek vissza Moszkvaba :)

Ha mar igy alakult, kimetroztunk a VDNH-hoz. Ebben a parkban minden volt szovjet tagallamnak volt egy epulete. Egyik-masik fel van ujitva, kavezo, utazasi iroda, kiallitas van most bennuk. Hatalmas a terulet, szokokuttakkal, Lenin szoborral, es ezekkel az epuletekkel. De van itt minden mas is, helikopter, ursiklo, de meg Su-27-es vadaszgep is. Legalabb 2 orat toltottunk itt.

Innen a helyi piacra indultunk. Mikozben kerestuk, leszakadt az eg. Eloszor esett a tura soran, szerencsere nem motorozas kozben. Inkabb most essen.
A piac eleg nehezen lett meg, de vegul csak meglett. Eloszor egy rendes piacon voltunk, az sem volt rossz, de a lomis piac volt az igazi elmeny. Arultak ott mindent, kituzoket, tiszti ruhat, tanyersapkat, regi fenykepeket, G-ruhat, mindent.

Este meg kiultunk egy kerthelysegbe paran, Marta jott vissza hozzank elbucsuzni, jot beszelgettunk.

Tetszett Moszkva, de a versenyt nalam Szentpetervar nyerte. Moszkva inkabb a szovjet idokrol szol, Szentpetervar pedig a cari idokrol.

Ez a nap 7 pontos.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése