2019. október 21., hétfő

Egy kis Ázsia: Szingapúr - 4. nap

A helyzet tovább romlik, ma fél 1-kor kezdem a blogolást. Ráadásul holnap repülünk Bangkokba, így még korán is kell majd kelni. Azt hiszem holnap egy mély pont lesz, de ez van, ki kell élvezni amíg Vasenttel találkozhatok.

A nap azzal kezdődött, hogy átmentünk a Sentosa szigetre felvonóval. Már csak a sípálya hiányzik hozzá :) A háttérben Szingapúr, abból a középső épületből indultunk, a 15. emeletről, ami egy közép állomás.


Sentosa egy buli sziget, nyugodtan kihagyhatja akinek nincs sok ideje a városra. Nekünk szerencsére volt, így átmentünk. Itt minden második szó az, hogy "fun" vagy "adventure". És valóban, a sziget tele van szórakoztató szolgáltatásokkal, mindez persze meglehetősen borsos áron. Van itt acquapark, kalandpark, bungee jumping, zip lining, stb stb. Mi nem pont ezért jöttünk, így megnéztük a pillangó parkot és a Sea aquarium-ot.

A pillangó parkban nem csak pillangók vannak, van itt papagáj, varánusz, mindenféle bogarak és pókok is.


Egy pillangó születése
Nem pillangó... :)
 

Van itt az Universal Studios-nak kiállítása, de ezt kihagytuk. Ahogy a Madame Tussauds múzeumot is.



Közösségi esernyő
 A Sea aquarium-ot viszont nem hagytuk ki. Hasonlít a Tropicarium-hoz, de jóval nagyobb.






Delfin show, épp kiugrásra készülő delfinek, alulról
 


Innen elindultunk a sziget végébe, ahol Siloso erőd van. Ez egy második világháborús emlékhely, a japánok itt tartózkodásáról szól. Baromi jól meg van csinálva, mozgásérzékelőkre indulnak a hangok ahogy az ember ott sétál, és nagyon jól helyre van állítva.

Úton a Siloso erőd felé, ez a Sky walk-ról
Sky walk


Aztán a drótkötélpályán visszatértünk Szingapúrba. Persze volt most is kávé meg süti, ez elmaradhatatlan. Főleg, hogy délután majdnem elaludtam járás közben :) Nem tudom, hogy van-e a világon még egy hely ahol ennyi Starbucks van, itt minden második utcában van egy. És ez teljesen komoly.


A drótkötélpálya másik vége a "hegy", ami szerintem csak domb, ott fotóztam ezt a kerítést. Nem csak lakatokkal van ilyen, hanem csengőkkel is.


Majd jött még egy kis India, be kellett szerezni a hűtőmágnest. És vettünk most is mangót, teljesen kész vagyok az ízétől, ezzel nem tudok betelni.

Ez az úr nagyon hálás volt, hogy hindi nyelven köszöntem meg, hogy lefényképezhettem.



A nap azzal zárult, hogy Vasent eljött munka után, és kettesben elmentünk dumálni. Itt aztán volt szó mindenről, hiányoznak ezek a beszélgetések. Volt mit bepótolni :)

One more drink Lacikám :)
És akkor éjfélre visszaértem a hotelbe, és elkezdtem blogolni. Most meg befejezem, fél 2 van, joccakát!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése