2016. október 18., kedd

India: repülés Kochi-ba

Ma nagy nap lesz, Mumbai-ban a repülőtéren találkozok Vasent-tel :) Kochi-ba ugyanis csak Mumbai-on keresztül lehet repülni Udaipur-ból, és Vasent is vett jegyet arra a gépre amire mi ott átszállunk.

Reggeli közben most is szólt a zene, ez nagyon hangulatos.


Közben a hangszer neve is kiderült, santur, egy perzsa hangszer.


Nem voltunk délelőtt a városban, pihentünk, összepakoltunk, behoztam a blogon a lemaradást.  Most naprakész. Lassan jön értünk a taxi és megyünk ki a reptérre.

Itt még annyi furcsaság volt, hogy tegnap nem tudtunk on-line megcsinálni a check-in-t, azt írta ki az IndiGo honlapja, hogy megfigyelési listán vagyunk. Hogy az mit jelent, hamarosan kiderül. Jelentkezek.


---

Nem tudtuk meg, hogy a megfigyelési lista mit jelent, becsekkoltunk, minden rendben ment. A repülőteret rendesen őrzik, a taxi csomagtartójába benéztek a kapunál, fegyveres őrök vannak mindenhol, az épületbe lépés előtt ellenőrzik, hogy van-e jegyed. Mindenünk rendben volt, egy-másfél óra várakozás után felszálltunk.


A kötelező fotó
A gép A320-as Airbus, minden rendben van vele, újszerű. IndiGo-val repülünk, ez egy fapados belső járat, azaz kaja nincs de itt vizet adnak.

Rendben leszálltunk Mumbai-ban, ez egy jó nagy reptér. A biztonsági ellenőrzést viszont újra meg kellett csinálnunk, ez érdekes volt. Az átszálló utasoknak általában van lehetőség ilyenkor eleve a tranzitba érkezni, pont azért, hogy ezt el lehessen kerülni és ezzel a reptér terheltségét csökkenteni.

Beültünk egy kávézóba, és megjött Vasent. Újra találkoztunk, ahogy azt megbeszéltük másfél évvel ezelőtt :) Nagyon jó érzés újra látni. Beszélgettünk még kicsit a kávézóban, utána indult a gép.



Ekkora ventilátort még életemben nem láttam, tényleg nagyon szeretik itt a ventilátorokat
Mumbai-ból 2 óra az út Kochi-ba, ez nagyon gyorsan eltelt. Megérkeztünk délre.


Delhinél azt írtam, hogy magas a páratartalom. Nem, ott nem magas. Itt magas. Ez itt nagyon durva, de nem lesz vele gond, bírom ezt is, csak legyen meleg. És az is van.

Binu küldött értünk autót ami behozott minket Kochi-ba, Binu-ék jelenleg nem használt lakásában töltjük az éjszakát. Rendelt nekünk vacsorát is, köszönjük Binu! :)

Ami feltűnt, hogy az úton nincs dudálás. Csak nagyon minimális. Viszont mindenki villog a másikra. Aztán lehet, hogy nap közben dudálnak, holnap ki fog derülni, jön értünk az autó 9-re, megyünk Alleppey-be. Innentől hárman :)

1 megjegyzés: