2023. november 16., csütörtök

Namíbia - 16. nap: Sesriem

Reggel felkeltünk és esett az eső. Fura érzés volt, mondjuk nem is tartott sokáig.

Megálltunk a Spar-nál, hogy vegyünk vizet és valami gyümölcsöt. Ott sétált két srác és amint megálltunk az egyiknek a hátizsákjából előkerült egy láthatósági mellény. Mondta, hogy ő majd vigyáz a kocsira. Kapott érte kaját, jól bevásároltunk még Windhoek-ban, hogy mi majd mennyit fogunk főzni, de nem igazán fogynak az összetevők. Elkezdtük elajándékozni, a végére nem maradhat semmi.

Itt kell megjegyeznem, hogy a Spar-ban a pénztáros lány nagyon szép volt. Bandi azt mondta, hogy ez nem maradhat ki a blogból 😊

A mai cél Sesriem, ahonnan majd holnap megyünk a halott fákhoz. Nem túl nagy táv, bő 300 km jó állapotú murvás úton. Ezen azért lehet haladni. Ilyen amikor szembe jön egy autó, azért egy pillanatra nem sokat látni a portól.

Volt egy pár km aszfalt, állat volt a környezet is:

Aztán vissza a murvára és egyszer csak ott volt a Baktérítőt jelző tábla. Nem tudtuk kihagyni a fotót:

Ezen a részén az országnak nincsenek bádog házak az út szélén, itt menő farmok vannak. Hatalmas terület körbekerítve, középen egy nagy házzal. Ez nem a szegény rész mint északon.

És vannak állatok is, a legtöbbet persze az Etosha-ban láttuk de azért itt is előfordul ez-az:

Út közben az egyetlen pihenőnk Solitaire-ben volt. Stílusos a hely a roncsautókkal, régi benzinkúttal. De van olyan benzinkút is ahol lehet tankolni, van bár ahol lehet egy jó kávét inni, de van autószerviz is. Szerencsére az most nem kellett, mióta kiszerelték a kis kardánt a kocsiból, azóta nem zörög.

Az öreg whiskey csempész :)

És a farmer

Kitalálja meg a magyar matricát?

Bandi itt sem bírt magával, a végén még lesz namíbiai állampolgársága. Ehhez csak össze kell házasodni egy namíbiai nővel és itt élni 5 évet 😊 Ma már azt is tudjuk, hogy a himba lányért három marhával kell fizetni. Mondtam is Bandinak, hogy inkább itt vegye meg, ne adja fel repülőn 😂

Végül megérkeztünk Sesriem-ba a Desert Camp-be. A nevével ellentétben nem kemping, a sivatagban van egymás mögött szépen sorban vagy 30 ház. A teraszról pedig lehet nézni a sivatagot és a mögötte lévő hegyet. Elég jó hely 😊 A recepción van wifi, de itt van medence és bár is.

Az utolsó előtti ház a mienk

És akkor egyszer csak elmegy a ház mögött egy oryx:

És mi történt ezen a szálláson? Találkoztunk egy magyar párral. Hallottuk, hogy valakik magyarul beszélnek. Átmentünk a pálinkával, beszélgettünk. Elmesélték ők milyen tervet teljesítenek és mi is elmondtuk a sajátunkat. Eddig kicsit sietősnek éreztük a tempót, de az övékéhez képest a miénk egy lassított felvétel. Ők 4 órákat alszanak, sokat mennek naponta. Kb. fele annyi idejük van Namíbiára mint nekünk, ezért tolják rendesen.

A vacsora egy pár km-el arrébb lévő puccos lodge-ban van, oda együtt mentünk át kocsival épp a naplementében:

A mi szállásunk is állati jó, de ez a lodge tényleg egy puccparádé. Asztalok a teraszon hangulatosan kivilágítva, svédasztal bent, kint pedig sütik a vadhúsokat. Szép hely, pazar a környezet, de nekünk túl steril. Épp elég itt kajálni.

Ez egy könnyed nap volt, jó volt időben érkezni. És le is kell feküdni időben, mert holnap 5-kor kelünk...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése